Om Gravering

Generelt

Når du bestiller en vare er det muligt at få indgraveret Tekst, der kan vælges en standard PC Windows skrifttype, vælger du ikke, vælger jeg en egnet type, der for det meste er arial, og på nogle produkter, Logo og Billeder. Vi kan modtage billeder / grafisk fil i formaterne JPG, PNG, GIF og BMP med en størrelse på op til flere megabyte, billeder som har lav opløsning eller er højt komprimeret vil normalt give et mindre end optimalt resultat, da vi har mulighed for at gravere i høj opløsning.

Tekst

Graveret tekst bliver ikke altid helt som det ser ud på skærm og print, da gravering er en fysisk bearbejdning af materialet, enten med laser eller diamant, hvor et tryk / print er en overfladebehandling.

Specialtegn (alt+nr.) samt tegn der bliver klippet ind bliver i bedste fald til volapyk, og i værste fald noget jeg tror skal graveres.

Der er frit valg af skrifttype, linjer og tegn, men det skal jo kunne være på vare, som udgangspunkt centreret på vare, men dette kan også vælges frit.

Vær opmærksom på at teksten bliver mindre ved lange linjer, så mere tekst er lig med mindre skriftstørrelse.


Indgravering af lommelærker.

Gravering bliver tilpasset efter ønske, der kan dog ikke graveres ud til kant grundet krumning, på top og bund samt bagside, med mindre andet er noteret ved vare.

Ved tekstgravering bliver gravering som standard lavet centreret på flaske, ved kun en linje, typisk navn kan jeg dog vælge at lave dette centreret forneden, du kan dog selv bestemme dette i feltet, Ønsker til skrifttype, gerne med alternativ, PC Windows, og placering, hvor du også kan vælge skrifttype, der er frit valg af antal linjer samt tegn, jeg kan dog vælge at dele lange linjer op hvis det er nødvendigt for et ordentligt resultat.

Indgravering laves som udgangspunkt med laser på lommelærker af stål, her vil gravering for det meste fremstå med sort type, farvede vil fremstå sort eller farveløs, ved Pewter lommelærkerne foretrækker jeg at lave disse med diamant, som fremtræder farveløst.

Ved logo / grafik laves graveringen med lasergravering, og fremstår på skurede lommelærker med sort type, på polerede kan den fremstå med sort eller farveløs, alt efter hvad der giver det bedste resultat, Grafisk fil til logo, tegning, grafik og tekst, bedes leveret i så god kvalitet som muligt, og hvis muligt gerne i 1 bit sort hvid, så kan du også få en bedre ide om hvordan det færdige resultat vil fremstå.

Er du i tvivl?
Du er altid velkommen til at kontakte mig via kontakt mig formularen eller på telefon 30 497 100


Indgravering af Nøgleringe og Smykkevedhæng / Dogtag.

For nøgleringe og smykkevedhæng med kæde gælder at motivet som udgangspunkt bliver graveret retvendt, eller med andre ord vandret når smykket hænger i kæden. Dette kan jeg dog afvige fra hvis der bruges lange linjer. hvor jeg, hvis det ikke direkte defineres, deler linjen op for bedst resultat, eller graverer på den lange led, ønsker du at motivet skal vende på en bestemt måde, kan du blot give besked herom ved afgivelsen af din ordre.

Tekstgravering.

Ved tekstgravering bliver gravering som standard lavet centreret på vare, du kan dog selv bestemme dette i feltet, Ønsker til skrifttype, gerne med alternativ, PC Windows, og placering, hvor du også kan vælge skrifttype, der er frit valg af antal linjer samt tegn, jeg kan dog vælge at dele lange linjer op hvis det er nødvendigt for et ordentligt resultat.

Billedgravering.

Et graveret billede er ikke i farver på samme måde som et fotografi, men har farvenuancer baseret på farven af metallet i den vare, du har bestilt. Når der falder lys på det får det en glød der er rigtig flot, velopløst og nuanceret, og som ændrer sig alt efter hvilken retning man kigger fra.

Sådan fungerer billedgravering
Der er mulighed for at indgravere billeder i mange af nøgleringene, samt smykkevedhængene vi forhandler, med polerede overflader, så er der ikke et felt til upload af billed, kan det ikke laves, her kan kun graveres tekst. Dit billede graveres ved hjælp af en lille diamant nål, som laver små prikker i metallet af varierende dybde og intensitet (Pix gravering). Jo lysere område i billedet, desto dybere prikkes der. Ved helt mørke områder efterlades metallet urørt. 

Billedets størrelse
For vedhæng og nøgleringe
Medmindre der skal graveres tekst sammen med billedet, vil dets størrelse blive tilpasset så det dækker varen bedst.

Motiver som egner sig til gravering
Ikke alle billeder egner sig lige godt til gravering. Det er en fordel hvis billedet har god kontrast, dvs. forskel mellem de lyse og mørke områder. For lav kontrast gør det svært at se detaljerne i det graverede billede. Derfor er det ikke godt med eksempelvis sort hår til mørk baggrund, ej heller lyst hår eller tøj til lys baggrund. Jeg forsøger at tilpasse kontrasten bedst muligt, men kan ikke tilbyde at renovere billeder, ønskes baggrunden ikke graveret med, bedes i fjerne denne inden billede indsendes, hjemmesiden er desværre ikke lavet så det er muligt at få lavet grafisk arbejde efter regning.

Venligst vær opmærksom på hvis muligt, IKKE at medsende billeder hvor motiv er belyst direkte bagfra eller lige fra siden, så motiv er i skygge eller endnu værre delvis i skygge, det skal selvfølgelig heller ikke være overbelyst, gravering stiller højere krav til kontrast og belysning, sammenlignet med billeder på skærm og papir.
Da motivet naturligvis er vigtigere end kvalitet, graverer jeg for det meste det medsendte billede, ved tvivl forespørg hellere inden bestilling.