Om Gravering

Generelt

Når du bestiller en vare er det muligt at få indgraveret Tekst, der kan vælges en standard PC Windows skrifttype, vælger du ikke, vælger jeg en egnet type, og på nogle produkter, Logo og Billeder. Vi kan modtage billeder i formaterne JPG, PNG, GIF og BMP med en størrelse på op til flere megabyte, billeder som har lav opløsning eller er højt komprimeret vil normalt give et mindre end optimalt resultat, da vi har mulighed for at gravere i høj opløsning.

Venligst vær opmærksom på hvis muligt IKKE at medsende billeder med, hvor motiv er belyst direkte bagfra eller lige fra siden, så motiv er i skygge eller endnu værre delvis i skygge, det skal selvfølgelig heller ikke være overbelyst, gravering stiller højere krav til kontrast og belysning, sammenlignet med billeder på skærm og papir.
Da motivet naturligvis er vigtigere end kvalitet graverer jeg det medsendte billede, så ved tvivl forespørg hellere inden bestilling.

Ved bestilling af flere styk af samme vare, kan der noteres hvad der skal graveres i enten tekst Feldt, eller i ønsker vedrørende ordre.

Eksempel der ønskes 15 styk lommelærker med logo samt navn, logo uploades som fil, og gerne i 1 bit sort hvid, navne noteres i tekst Feldt som nr. 1 navn enter ny linje nr. 2 navn enter ny linje og fortsættes indtil nr. 15 navn.

Er der mange tastninger kan det også ske via mail til info@sej-gravering.dk

Tekst

Graveret tekst bliver ikke altid helt som det ser ud på skærm og print, da gravering er en fysisk bearbejdning af materialet, hvor et tryk / print er en overfladebehandling, dette kommer især til udtryk ved specialle skrifttyper, ved lasergravering og lille til normal størrelse skrift, frarådes det at vælge en skrifttype med meget tynde linjer, da disse kan forveksles med skærelinjer, hvorfor de ikke graveres.

Specialtegn (alt+nr.) samt tegn der bliver klippet ind bliver i bedste fald til volapyk, og i værste fald noget jeg tror skal graveres, brug notefeltet.

Ved gravering på kunstskind som bliver graveret med laser, samt skurede overflader af lommelærker, kan det være en fordel at lave det med laser der også er en permanent indgraverings måde, gravering fremstår med sort type, herved kan der graveres logo, tegning, grafik og naturligvis tekst, sort.

For smykker og andre vedhæng med kæde gælder at motivet som udgangspunkt bliver graveret retvendt, eller med andre ord vandret når smykket hænger i kæden. Dette kan jeg dog afvige fra hvis der bruges lange linjer. hvor jeg, hvis det ikke direkte defineres, deler linjen op for bedst resultat, eller graverer på den lange led, ønsker du at motivet skal vende på en bestemt måde, kan du blot give besked herom ved afgivelsen af din ordre.

På Spejlpolerede overflader kan der, ved gravering, af især billede / Logo / Grafik være en risiko for, at der kan komme spejlspor efter overflade søgeren på maskinen.

Vær opmærksom på at teksten bliver mindre ved lange linjer, så mere tekst er lig med mindre skriftstørrelse.

Billedets størrelse
For vedhæng og nøgleringe
Medmindre der skal graveres tekst sammen med billedet, vil dets størrelse blive tilpasset så det dækker varen bedst.

For gaveartikler, kortholdere og lommelærker, her bliver billede graveret op til maks 30 x 30 mm.

Ved skurede lommelærker, hvor der kan graveres simpel logo tegning og grafik i sort, der bruges laser og det bliver tilpasset efter ønske, der kan dog ikke graveres på op ad kant, top og bund samt bagside, husk at medsende fil i sort hvid, der kan ikke graveres gråtoner kun sort.

Motiver som egner sig til gravering
Ikke alle billeder egner sig lige godt til gravering. Det er en fordel hvis billedet har god kontrast, dvs. forskel mellem de lyse og mørke områder. For lav kontrast gør det svært at se detaljerne i det graverede billede. Derfor er det ikke godt med eksempelvis sort hår til mørk baggrund, ej heller lyst hår eller tøj til lys baggrund. Jeg forsøger at tilpasse kontrasten bedst muligt, men kan ikke tilbyde at renovere billeder, ønskes baggrunden ikke graveret med, bedes i fjerne denne inden billede indsendes, hjemmesiden er desværre ikke lavet så det er muligt at få lavet grafisk arbejde efter regning.

Sådan fungerer billedgravering
Der er mulighed for at indgravere billeder i mange af nøgleringene, samt smykkevedhængene vi forhandler, med polerede overflader, så er der ikke et felt til upload af billed, (Ønsker vedrørende ordre, beskrivelse visuelt:  kan ikke bruges da dette felt bruges til at uddybe placering, størrelse og andet svært forklarende) kan det ikke laves, her kan kun graveres tekst. Dit billede graveres ved hjælp af en lille diamant nål, som laver små prikker i metallet af varierende dybde og intensitet (Pix gravering). Jo lysere område i billedet, desto dybere prikkes der. Ved helt mørke områder efterlades metallet urørt. 

Et graveret billede er ikke i farver på samme måde som et fotografi, men har farvenuancer baseret på farven af metallet i den vare, du har bestilt. Når der falder lys på det får det en glød der er rigtig flot, velopløst og nuanceret, og som ændrer sig alt efter hvilken retning man kigger fra.

På polerede overflader kan der, ved gravering, af især billede / Logo / Grafik være en risiko for, at der kan komme spejlspor efter overflade søgeren på maskinen, dette kan være en udfordring med en poleret overflade, da der ikke findes et system til at undgå dette, her ser jeg bort fra muligheden med dæktape da graveringen bliver mindre tydelig, ønskes dæktape brugt venligst noter dette.

Er du i tvivl?
Du er altid velkommen til at indsende dit billede til info@sej-gravering.dk før du afgiver din bestilling, så vil jeg hurtigst muligt vende tilbage til dig med en vurdering.